donderdag, 3. maart 2016 - 21:33 Update: 06-03-2016 11:38

Asbest in plafond Beatrix Theater zorgt voor afgelastingen The Bodyguard

Musical The Bodyguard afgelast vanwege vondst asbest
Foto: Archief EHF
Utrecht

In het Beatrix Theater in Utrecht is donderdagavond in het plafond achter het podium asbest gevonden.

De musical The Bodyguard is daarom op het allerlaatste moment afgelast. Het gaat om een kleine hoeveelheid asbest. De kankerverwekkende stof is aangetroffen in een gedeelte waar geen bezoekers komen, zo heeft producent Stage Entertainment aan RTV Utrecht laten weten.

De organisatie liet donderdag al via Twitter weten dat het publiek geen gevaar heeft gelopen. Uit voorzorg en voor verder onderzoek gaan in ieder geval de voorstellingen van The Bodyguard tot en met dinsdag 8 maart daarom niet door.

Voor de reeds aanwezige en teleurgestelde bezoekers was er donderdagavond een drankje in de foyer. Ze mogen de voorstelling op een ander tijdstip inhalen en krijgen allemaal een belletje van organistor Eventim om een nieuwe datum af te spreken.

Stage Entertainment

'Helaas zijn wij genoodzaakt de voorstellingen van The Bodyguard tot en met dinsdag aanstaande af te lassen. De asbestverschijnselen zijn niet gemeten in de lucht, d.w.z. dat er geen actueel risico is geconstateerd voor medewerkers van de productie en het theater. Omdat dit nu tijdig is gesignaleerd en gelokaliseerd kan dit de aankomende dagen direct opgelost worden. De aankomende vijf voorstellingen van The Bodyguard, op vrijdag 4, zaterdag 5, zondag 6 en dinsdag 8 maart zullen niet doorgaan. Dinsdag 8 maart kunnen wij een update geven van de stand van zaken en de verwachtingen van de komende dagen', aldus stage Entertainment. 

Categorie:
Provincie: