vrijdag, 18. maart 2016 - 12:55 Update: 18-03-2016 22:08

Peter Jan Rens laat 'Meneer Cactus-outfit' veilen

Peter Jan Rens veilt persoonlijke bezittingen
Foto: Catawiki
Assen

Presentator, acteur en schrijver Peter Jan Rens laat komende week een groot deel van zijn persoonlijke bezittingen veilen. Topstuk van de veiling is de bekende blauwe pyjama die Rens droeg als kostuum tijdens de populaire kinderserie 'De grote meneer Kaktus show'. Het programma was in totaal bijna 10 jaar lang op de Nederlandse televisie. In een speciale veiling bij online veilinghuis Catawiki komen naast de pyjama ook nog een aantal andere persoonlijke bezittingen van Rens onder de hamer.

Opvallende objecten in de veiling zijn een 'Tros TV Ster' die Rens in 1991 kreeg voor het succesvolle programma 'Doet tie t of Doet tie t niet', een aantal schilderijen gemaakt door zijn ex-vriendin Virginia van Eck, een manuscript voor een boek met optie om deze te mogen uitgeven en de TV-rechten voor het programma 'U bent aan de beurt' dat is uitgezonden door RTL 4 en door Peter Jan Rens werd gepresenteerd. En wie geen genoeg van Peter Jan Rens kan krijgen kan zelfs meebieden op een dagje uit met de presentator. ''Zoals bekend wil ik in Turkije gaan wonen en werken en daarom laat ik de dingen die ik niet meer nodig heb veilen. Op deze manier hoop ik dat er andere mensen zijn die van de spullen kunnen genieten'', aldus Rens.

Pyjama

Volgens het veilinghuis is vooral de pyjama van Peter Jan Rens een stukje Nederlandse televisiegeschiedenis. ''Er zijn veel kinderen opgegroeid met 'De grote meneer Kaktushow' en die kunnen zich de pyjama dan ook nog goed herinneren. Omdat Peter Jan Rens de pyjama graag persoonlijk wil overdragen krijgt de hoogste bieder van de pyjama ook nog eens de gelegenheid om Rens te ontmoeten''. Vorige maand probeerde Peter Jan Rens zijn pyjama overigens al even via marktplaats te verkopen, maar om onduidelijke redenen besloot marktplaats de advertentie na een paar uur weer te verwijderen. Nu pakt Rens het groter aan en gaat dus meteen in één keer een deel van zijn persoonlijke bezittingen via Catawiki veilen. ''In principe wil ik alles wel veilen. Het enige dat ik nooit van de hand zal doen zijn de vele foto's, tekeningen en verhalen die ik in de loop der jaren heb gekregen van fans en mensen die van mijn programma's hebben genoten. Dat zou echt een gemis zijn'', aldus Rens.