donderdag, 14. juli 2016 - 21:16 Update: 14-07-2016 21:53

Fantasyserie Game of Thrones krijgt 23 Emmy-nominaties

Fantasyserie Game of Thrones krijgt 23 Emmy-nominaties
Foto: BlikopNieuws.nl
Amsterdam

De HBO Serie 'Game of Thrones' is voor maar liefst 23 Emmy Awards genomineerd. De Emmy Awards zijn de prijzen voor de beste televisieproducties van het afgelopen jaar.

De serie, die wordt uitgezonden door de Amerikaanse betaalzender HBO, werd in 23 categorieën, waaronder die voor beste dramaserie,  genomineerd. De serie is gebaseerd op de boekenreeks 'A song of Ice and Fire' van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. In de serie spelen twee Nederlandse acteurs mee, Carice van Houten en Michiel Huisman. Seizoen 6, dat dit jaar werd uitgezonden, is het eerste seizoen waarin de televisieserie verder is dan de boeken. Dit schrijven meerdere media donderdag.

De FX-reeks 'The People v. O.J. Simpson: American Crime Story', een miniserie over het proces van American Football-speler en acteur O.J. Simpson, is 22 keer genomineerd. Naast Game of Thrones werden Better Call Saul, Downton Abbey, Homeland, House of Cards, Mr. Robot en The Americans genomineerd voor Beste Dramaserie. Het betaalkanaal HBO kreeg van alle zenders de meeste nominaties, namelijk 94 en werd gevolgd door FX (56), Netflix (54), NBC (41) en ABC (35).

In 2015 was Game of Thrones de grote winnaar van de Emmy's met 12 awards. De serie won toen ook de award voor beste drama. De 68e uitreiking van de Emmy Awards vindt plaats op 18 september. Televisiepresentator en komiek Jimmy Kimmel  zal de show, die live uitgezonden wordt door ABC, presenteren.

Categorie: