vrijdag, 29. juli 2016 - 12:02 Update: 29-07-2016 12:11

Susila Cruijff reikt zondag Johan Cruijff Schaal uit

 Susila Cruijff reikt zondag Johan Cruijff Schaal uit
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Aanstaande zondag zal Susila Cruijff samen met KNVB-directeur Bert van Oostveen de prijsuitreiking van de 21e editie van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal verrichten. Dit heeft de KNVB vrijdag laten weten.

De dochter van de legendarische nummer 14 is als speciale gast van de KNVB aanwezig in de Amsterdam ArenA, waar bekerwinnaar Feyenoord en landskampioen PSV vanaf 18.00 uur strijden om de eerste prijs van dit seizoen.

'We zijn blij en vereerd dat Susila zondag in de ArenA aanwezig is', zegt Bert van Oostveen. 'Het is een bijzondere editie van de Johan Cruijff Schaal, waar we zondag met z’n allen bij stilstaan. Dat Susila de prijs uitreikt die naar haar vader is vernoemd, maakt het nog specialer.'

'Ik hoop dat de Johan Cruijff Schaal symbool blijft staan voor wat mijn vader binnen en buiten het veld heeft betekend. Het Nederlandse voetbal heeft met enorm veel respect en waardering het leven van mijn vader herdacht', geeft Susila Cruijff aan. 'Zondag wordt een bijzondere dag, en ik hoop dat de Johan Cruijff Schaal symbool blijft staan voor wat mijn vader binnen en buiten de lijnen van het veld heeft betekend.'

Johan Cruyff Foundation

Susila Cruijff is als bestuurder betrokken bij de Johan Cruyff Foundation, een maatschappelijke organisatie die verbonden is aan de Johan Cruijff Schaal. De Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd in beweging te brengen. Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking in beweging te komen.

Dit doet de Foundation door middel van de Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan, verbetert het cognitieve vermogen en blijven zij gedurende de hele levensloop actiever.

In samenwerking met partners brengt de Johan Cruyff Foundation jeugd in beweging op de meer dan 200 Cruyff Courts wereldwijd, op ruim 250 basisscholen met een Schoolplein14 en middels het ondersteunen van sportprojecten voor kinderen met een beperking. Zo worden elke week ruim 100.000 kinderen in beweging gebracht.

Categorie:
Provincie: