dinsdag, 18. oktober 2016 - 16:01 Update: 18-10-2016 16:53

Gordon na 1 aflevering uitgeschakeld bij Belgische 'De Slimste Mens Ter Wereld'

Gordon na 1 aflevering uitgeschakeld bij Belgische 'De Slimste Mens Ter Wereld'
Foto: BlikopNieuws.nl
Brussel

Na één aflevering mee te hebben gedaan aan de De Slimste Mens Ter Wereld stopte de deelname al weer voor Gordon. Hij werd maandagavond laatste in de Belgische versie van het populaire programma.

De presentator van het programma Erik van Looy noemde Gordon aan het einde van het programma  'vooral een fantastisch personage', zo schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Gordon had volgens de krant ook niet de ambitie om een avondje 'Slimste Mens' te zijn. Toch stond hij tot na de tweede rond zelfs licht aan de leiding. Maar hij speelde een slechte puzzelronde, waardoor zijn tegenspeler Jonas Geirnaert, beter bekend als kabaouter Wesley, er met de overwinning vandoor ging. Maar Gordon was dan ook geheel onvoorbereid naar de studio toegekomen voor de opening van het 14e seizoen van het programma in België.

Gordon wist de Nederlandse presentator Erik van Looy wel vaak aan het lachen te maken. Waarop een verbaasde en ongeduldige Gordon weer geheel in eigen stijl reageerde: 'Jongens, waar ben ik eigenlijk in terechtgekomen? Kom op met dat kutspel.' Maar Gordon wist het publiek wel vaker aan het lachen  te krijgen. Zo had hij het nodige aan te merken op de gerestylde kleding van Geirnaert. "Die is niet meer te redden.'  en zei hij tegen jurylid Philippe Geubels: 'Of ik ver ga komen? Jawel! Hoelang is het geleden dat jij nog eens ver gekomen bent'