maandag, 24. oktober 2016 - 18:07 Update: 25-10-2016 8:24

Gerard Joling heeft taakstraf van 30 uur erop zitten

Gerard Joling heeft taakstraf van 30 uur erop zitten
Foto: Screenshot YouTube/Gerard Joling TV
Aalsmeer

Gerard Joling heeft na overleg met zijn advocaat het transactieaanbod van de officier van justitie, naar aanleiding van de aanrijding van een bejaarde vrouw die met een rollator op een zebra overstak, geaccepteerd. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag bekendgemaakt.

Taakstraf 30 uur

Joling kreeg een taakstraf van 30 uur die hij inmiddels heeft verricht. De zanger veroorzaakte het verkeersongeval op 26 mei 2015 in Aalsmeer. 

Een dergelijke taakstraf is een gebruikelijke afdoening, passend bij de ernst van het feit en het handelen van de heer Joling. Joling is ter plekke door de politie aangehouden wegens het veroorzaken van het verkeersongeval. Onderzoek wees uit dat hij geen alcohol of drugs had gebruikt en dat hij met een zeer matige snelheid had gereden. 

Het onderzoek heeft niet uitgewezen of aannemelijk gemaakt dat hij door zijn telefoon werd afgeleid. De heer Joling heeft diverse malen in woord en gedrag, ook richting het slachtoffer en haar familie, getoond het verkeersongeval zeer te betreuren.

Op donderdagmiddag 26 mei 2015 reed Joling een bejaarde vrouw aan die met haar rollator op een zebrapad van rechts naar links overstak. De vrouw moest in het ziekenhuis worden opgenomen.

Vlog

Gerard heeft zijn werkzaamheden gefilmd en op zijn eigen vlog 'Gerard Joling TV' geplaatst. Zijn werkzaamheden bestonden onder andere uit het schoonmaken van kassen, het verpotten van planten, dweilen, schoonmaken etc.

Categorie:
Provincie: