maandag, 20. februari 2017 - 13:33 Update: 20-02-2017 19:43

Op 27 april jarig en het is je kroonjaar, dan kans op diner met de Koning

Koning Willem-Alexander nodigt 150 Nederlanders uit voor diner
Foto: Koninklijk Huis/RVD
Amsterdam

Er is een kans om gezamenlijk met 150 Nederlanders aan te schuiven tijdens een Koninklijk diner in het Paleis op de Dam, waarbij koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig zijn.

Kroonjaar

Enige voorwaarde is dat je ook net als de koning dit jaar op 27 april jarig bent en een zogenaamd kroonjaar bereikt. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van de het Koninklijk Huis maandag bekendgemaakt.

Koning 50 jaar

Koning Willem-Alexander nodigt ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag 150 Nederlanders uit voor een feestelijk diner op vrijdagavond 28 april 2017 op het Koninklijk Paleis Amsterdam. Na het diner wordt het Paleis 50 uur onafgebroken opengesteld voor het publiek. Hare Majesteit Koningin Máxima is ook aanwezig tijdens de avond.

Loting

Via de Facebookpagina van het Koninklijk Huis nodigt de Koning alle inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden uit die net als hij jarig zijn op 27 april én dit jaar een kroonjaar bereiken zich aan te melden via de website www.WA50.nl. De jarigen kunnen ook door een ander worden opgegeven voor het diner. Opgeven kan vanaf de leeftijd van 20 jaar. De aanmeldtermijn sluit op 3 maart 2017. Uit de aanmeldingen worden 150 gasten via loting geselecteerd.

Openstelling Paleis op de Dam

Na het diner start de openstelling van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Gedurende 50 uur is er een bijzondere programmering te zien die verband houdt met het leven in het Koninkrijk der Nederlanden van de afgelopen 50 jaar. De start van de openstelling wordt met een feestelijk moment op de Dam gemarkeerd. De openstelling is vrij toegankelijk en start op vrijdagavond 28 april om 22.00 uur en eindigt op zondagavond 30 april om 00.00 uur.