maandag, 28. mei 2018 - 8:12 Update: 28-05-2018 15:55

Patricia Paay claimt 450.000 euro schadevergoeding vanwege seksfilmpje

Patricia Paay
Foto: Bon
Amsterdam

Zangeres en tv-persoonlijkheid Patricia Paay zal maandag oog in oog komen te staan met de partijen die een seksfilmpje van haar hebben gepublicieerd.

450.00 euro Schadevergoeding

De zaak komt voor de civiele rechter van de rechtbank in Amsterdam. Dit meldt onder meer het AD maandag. Paay eist van GeenStijl en Dumpert 4,5 ton schadevergoeding. Volgens haar advocaat Johan Langelaar zijn naast GeenStijl ook de hoofdredacteur van de website en een redacteur gedaagd, evenals de man die het beruchte plasseksfilmpje op Twitter zette. 

Gedeeld op sociale media

In februari 2017 plaatste GeenStijl de link naar het filmpje, maar verwijderde die link weer op aandringen van de advocaat van Paay. De video werd echter op sociale media veelvuldig gedeeld. Volgens de advocaat van GeenStijl heeft Paay het filmpje zelf eerst naar een vriendin gestuurd en kon zij als bekende Nederlander verwachten dat het filmpje zou uitlekken. Patricia Paay claimt het bedrag van 450.000 euro voor immatriële schade. Door het filmpje openbaar te maken zijn haar privacy en goede naam geschaad en zou ze ook inkomsten zijn misgelopen. 

Strafrechtelijke zaak

Behalve deze civiele zaak loopt er ook nog een strafrechtelijke zaak wegens smaad. Volgens Langelaar dient deze strafzaak tegen GeenStijl en twee mannelijke verdachten hoogstwaarschijnlijk in juli.