woensdag, 21. oktober 2020 - 14:07 Update: 22-10-2020 8:58

Koning betuigt spijt om reis naar Griekenland in videoboodschap

koning-video
Foto: Printscreen / You Tube / Koninklijk Huis / RVD
Den Haag

Koning Willem-Alexander heeft woensdag voor het eerst zelf gereageerd op de ontstane commotie rond de vakantietrip naar Griekenland. De koning zegt in de video spijt te hebben. 'Met spijt in het hart richt ik mij tot U. Onze reis naar Griekenland heeft bij heel veel Nederlanders hevige reacties opgeroepen. Het doet pijn Uw vertrouwen in ons beschaamd te hebben', zo laat de koning weten.

'Heel onverstandig'

'Ook al paste de reis binnen de voorschriften, het was heel onverstandig om geen rekening te houden met de inwerking van de nieuwe beperkingen op onze samenleving. Ons eigen besluit terug te keren is genomen vanuit het besef dat we niet hadden moeten gaan', stelt de koning.

'Er zo veel mogelijk te zijn voor iedereen'

'Vanaf het begin van de coronacrisis hebben wij ons best gedaan om – binnen de grenzen van het coronabeleid – ruimte te vinden en er zoveel mogelijk te zijn voor iedereen die in onzekere tijden steun zoekt. Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Een tijd van gemis, beperkingen en zorgen. Van angst, boosheid en onzekerheid ook. Wij hebben de aangrijpende verhalen gehoord in vele ontmoetingen, in persoon, en digitaal. Met U en met al die mensen die direct of indirect geraakt zijn, voelen wij ons verbonden', zegt de koning.

'Niet onfeilbaar'

'Wij blijven ons samen met U inzetten om het coronavirus eronder te krijgen. Zodat iedereen in ons land daarna het gewone leven weer kan oppakken, zodra het kan. Dat is nu het allerbelangrijkste en daar gaan wij mee door, naar ons beste kunnen. We zijn betrokken. Maar niet onfeilbaar', aldus de koning.

Categorie:
Provincie: