donderdag, 10. december 2020 - 13:41

Agenten brengen werk in beeld in ‘Bureau Hofstad’

Ewout Fenemans en cameraman Julian
Foto: Politie
Den Haag

Als vervolg op de tv-programma’s Bureau Burgwallen en Bureau 040 start komend jaar de 16-delige politieserie Bureau Hofstad op RTL4. Hierin brengen agenten van verschillende Haagse politieteams hun gevarieerde en soms ook moeilijke werk over het voetlicht.

Ruim een half jaar gaat programmamaker Ewout Genemans met politieagenten op pad. In 16 afleveringen in 2021, zal het politiewerk in de Hofstad Den Haag te zien zijn. Naast de noodhulp is er in de afleveringen ook aandacht voor andere facetten van politiewerk, variërend van jeugdcriminalteit en demonstraties tot geweld tegen politieagenten en Integrale Beroepsvaardighedentraining. En net als in de vorige series gaat ook Bureau Hofstad op zoek naar de mens achter het uniform en de dillema’s die hij tegenkomt. De eerste opnames staan gepland voor de laatste week van dit jaar.

‘Belissen in een split second’

Politiechef Paul van Musscher: 'Dit is een prachtige kans om als politie in Den Haag te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Hoe divers en uitdagend ons werk is en hoe onze collega’s soms onder moeilijke omstandigheden in een split second een beslissing moeten nemen. Politiewerk is niet alleen noodhulp maar behelst ook veel andere aspecten zoals het begeleiden van demonstraties en het integraal werken in de wijk. Wij willen de kijkers graag laten zien hoe wij altijd weer voor onze inwoners klaar staan.'

Categorie:
Provincie: