vrijdag, 27. november 2015 - 23:11 Update: 29-11-2015 15:09

Man (56) zwaargewond na schietpartij bruiloftsfeest

Bruiloft in Zaandam ontaard in schietpartij
Foto: fbf
Zaandam

Tijdens een feest ter gelegenheid van een bruiloft in Zaandam heeft vrijdagavond een schietpartij plaatsgevonden. Dit maakte de politie zaterdag bekend.

Een 56-jarige man raakte zwaargewond en zijn toestand is volgens de politie kritiek. Er zijn twee verdachten aangehouden en zullen gehoord worden over hun betrokkenheid bij het schietincident. Alle gasten van de bruiloft zijn gefouilleerd door de politie. Ook de auto's van de bezoekers zijn onderzocht.

Twee verdachten aangehouden

 Een 68-jarige en een 39-jarige man, beiden afkomstig uit Barneveld, zijn vrijdagavond aangehouden bij een tankstation op de Thorbeckeweg. De politie kreeg rond 20.15 uur de melding dat er geschoten was op een bruiloft in een partycentrum op de Sportlaan. Een 56-jarige man uit Amsterdam raakte hierbij ernstig gewond. De twee verdachten waren inmiddels weg toen de politie ter plaatse kwam. Zij konden even later worden aangehouden.

De 56-jarige man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het schietincident ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: