dinsdag, 1. december 2015 - 14:56

OM eist celstraf voor doodslag Nikki Lawalata

OM eist celstraf voor doodslag Nikki Lawalata
Foto: Politie
Lelystad

De officier van justitie heeft de rechtbank vandaag opnieuw gevraagd een persoonlijkheidsonderzoek uit te laten voeren door het Pieter Baan Centrum. Zonder dit onderzoek komt zij tot de conclusie dat er geen andere straf past bij deze daad dan een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 13 jaar voor doodslag op Nikki Lawalata en het wegmaken van haar lichaam.

Op 1 september 2013 wordt een jonge vrouw als vermist opgegeven en enkele dagen later op 4 september 2013, wordt het levenloze lichaam van de vermiste vrouw gevonden in een greppel aan de rand van het bos aan de Torenvalkweg te Lelystad. Ze heeft hoofdverwondingen opgelopen en is gewurgd.

Lang is de mogelijkheid open gehouden dat het feit door twee verdachten zou zijn gepleegd: de vriend van het slachtoffer, een 34-jarige man uit Almere en zijn ex-vriendin, de 41-jarige verdachte. Het Openbaar Ministerie is na nauwkeurig en gedegen recherchewerk van de politie tot de onomstotelijke conclusie gekomen dat alleen de 41-jarige vrouw verantwoordelijk te houden is voor de dood van Nikki Lawalata.

Voor het bewijs in deze zaak baseert de officier zich onder andere op de verschillende getuigenverhoren, camerabeelden, historische verkeersgegevens en onderzoek aan telefoons. Daar komt bij dat er meerdere DNA sporen zijn gevonden. De verdachte heeft het lichaam verplaatst en vervoerd met haar auto. Onder de linkervoetzool van het slachtoffer is DNA van de verdachte gevonden en in de auto van de verdachte zijn bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen.

De officier van justitie heeft de rechtbank opnieuw gevraagd een persoonlijkheidsonderzoek uit te laten voeren door het Pieter Baan Centrum. Zonder dit onderzoek komt zij tot de conclusie dat er geen andere straf past bij deze daad dan een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 13 jaar.

Categorie:
Provincie: