zondag, 6. december 2015 - 21:55 Update: 07-12-2015 8:49

Derde editie NK tegenwindfietsen gewonnen door Pico de Jager

NK tegenwindfietsen gewonnen door Pico de Jager
NK tegenwindfietsen gewonnen door Pico de Jager
Vrouwenpolder

De derde editie van het NK Tegenwindfietsen vond zondagavond plaats op de Zeeuwse Oosterscheldekering. De deelnemers moesten ook dit jaar een frisse windkracht 7, pal tegen, trotseren. De heroïsche winnaar van dit spektakel is Pico de Jager met een tijd van 19:15 min. De sales manager, een geboren Zeeuw maar nu woonachtig in Amsterdam, was hiermee onder andere winnaar van vorig jaar, Wouter Mesker (nu 2e) op de valreep te snel af.

Mathilde Matthijsse won het damesklassement; het ploegenklassement werd gewonnen door het team ‘Wind in de rug’, waarvan Jan de Jager, broer van de winnaar van het individuele klassement, deel uit maakt. Deze editie was zwaarder en spannender dan die van vorig jaar. De wind stond pal tegen, wat resulteerde in tijden die ongeveer een minuut langzamer waren dan vorig jaar. Wouter had startnummer 1 en stond van begin tot bijna eind fier aan kop, totdat hij op de valreep werd ingehaald door Pico met startnummer 191.

Tegenwindfietsen

Deelnemers aan het NK tegenwindfietsen rijden op een fiets zonder versnellingen en met terugtraprem werd maar liefst 8,5 kilometer afgelegd op deze 'Dutch Mountain'. 200 Hollandse bikkels trotseerden de Oosterscheldekering ‘in hun uppie’, 80 mensen deden mee aan de ploegentijdrit.