dinsdag, 8. december 2015 - 16:04 Update: 08-12-2015 19:39

Beslag op woning en loods in verband met drugshandel en witwassen

Beslag op woning en loods in verband met drugshandel en witwassen
Foto: MV
Menaam

De politie heeft dinsdagochtend twee personen aangehouden bij invallen in het kader van een drugsonderzoek. Zij worden verdacht van drugshandel en het witwassen van crimineel verkregen geld.

Gedurende de actiedag werden drie locaties doorzocht in Menaam, Stiens en Leeuwarden. Er is beslag gelegd op een woning, een loods, drugs, geld, drie auto’s, een quad en tweehonderd kilo illegaal vuurwerk.

Aanleiding onderzoek

Bij de politie was informatie binnengekomen dat de aangehouden verdachten zich schuldig zouden maken aan drugshandel. Ook zou geld uit de drugshandel zijn gebruikt om luxe goederen aan te schaffen en op die manier crimineel geld wit te wassen.

In de woning in Menaam werd een hoeveelheid contant geld gevonden en ongeveer tweehonderd kilo illegaal vuurwerk. In de loods werd een aantal zakken met gedroogde hennep aangetroffen. Ook werd in het kader van misdaad mag niet lonen beslag gelegd op drie auto’s en een quad. Een aangetroffen speedboot is ook in beslag genomen, omdat de herkomst niet kon worden vastgesteld. Echter, voordat deze werd afgevoerd, meldde de eigenaar van dit vaartuig zich. Deze kon het eigendom aantonen, waarna het beslag op deze boot is opgeheven.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):