dinsdag, 8. december 2015 - 20:06 Update: 09-12-2015 9:11

'Zandkasteel' ING wordt omgebouwd tot woningen

 'Zandkasteel' ING wordt omgebouwd voor woningmarkt
Foto: Screenshot Google Streetview
Amsterdam

Het huidige hoofdkantoor van ING, de Amsterdamse Poort ook wel bekend als het 'Zandkasteel', wordt getransformeerd in nauwe samenwerking met de Gemeente Amsterdam naar woonruimte.

Dit melden OVG Real Estate en G&S Vastgoed, die tevens het nieuwe hoofdkantoor van ING Groep aan de Frankemaheerd in Amsterdam-Zuidoost gaan realiseren, dinsdag.

Na ING’s verhuizing van de Amsterdamse Poort naar het nieuwe hoofdkantoor zal een Consortium, bestaande uit G&S Vastgoed, VolkerWessels en OVG Real Estate, de Amsterdamse Poort transformeren van kantoren naar een multifunctioneel programma met voornamelijk woningen. 

Het ontwerp van de transformatie wordt in nauwe samenwerking met de oorspronkelijke architect Max van Huut gerealiseerd. Hierdoor blijven de karakteristieke eigenschappen van het gebouw behouden. Met de totale transitie wordt 65.000 m2 b.v.o. kantoor onttrokken en wordt tevens een grote impuls aan de leefbaarheid in Amsterdam-Zuidoost gegeven. Er komen ruim 500 appartementen en in aanvulling daarop diverse (maatschappelijke) voorzieningen.

OVG Real Estate en G&S Vastgoed hebben gezamenlijk Frankemaheerd verworven, het Consortium heeft de Amsterdamse Poort verworven. De realisatie van de nieuwbouw aan de Frankemaheerd staat gepland vanaf de tweede helft van 2016. ING zal het nieuwe hoofdkantoor in 2019 betrekken waarna direct met de transformatie van de Amsterdamse Poort zal worden gestart.

Categorie:
Provincie: