dinsdag, 15. december 2015 - 10:42 Update: 15-12-2015 13:32

Recordaantal bezoekers Van Gogh Museum

Recordaantal bezoekers voor Van Gogh Museum
Foto: Van Gogh museum
Amsterdam

Het Van Gogh Museum sluit het jubileumjaar 2015 af met een recordaantal bezoekers. Van Gogh lijkt relevanter dan ooit, 125 jaar na zijn dood: uit de hele wereld kwamen 1,9 miljoen bezoekers naar het museum, waaronder een aanzienlijk percentage uit Nederland.

Veel aandacht trok het museum onder meer met de publieksopening van de nieuwe glazen entree en met de goed ontvangen tentoonstelling Munch : Van Gogh.

‘De aandacht voor Van Gogh en ons museum is overweldigend. Ontelbare mensen uit de hele wereld laten op hele verschillende manieren zien dat Van Gogh nog altijd een enorme bron van inspiratie vormt. Dat dit zich vertaalt in een nog altijd gestaag groeiend aantal bezoekers, is voor mij de kers op de taart. Een mooie afsluiting van een bewogen jaar’, aldus directeur Axel Rüger.

Groeiend aantal bezoekers

In vergelijking met 2014 groeide in 2015 het aantal bezoekers met ruim 18%: van 1,6 naar 1,9 miljoen. Deze stijging is toe te schrijven aan een uitzonderlijke combinatie van factoren: grote wereldwijde aandacht en veel publiciteit voor Vincent van Gogh en het Van Gogh-jaar, de nieuwe entree van het museum, het tentoonstellingsprogramma, de succesvolle online campagne en een sterke groei van het aantal toeristen in Amsterdam. Door de nieuwe entree en daardoor de sterk verbeterde bezoekerslogistiek wordt het museum, eenmaal binnen, niet als druk ervaren.

Categorie:
Provincie: