woensdag, 16. december 2015 - 19:55

Vuurwerkvrije zone in Leeuwarden

Vuurwerkvrije zone in Leeuwarden
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Het college van b. en w. heeft besloten tijdens de jaarwisseling 2015/2016 een aantal vuurwerkvrije zones in te stellen. Dit betekent dat binnen de toegestane afsteektijden het verboden is in dat gebied vuurwerk af te steken. De aanleiding is dat bewoners van verzorgingstehuizen veel overlast ervaren van het afsteken van vuurwerk.

 Bij de verzorgingstehuizen Greunshiem, Het Nieuwe Hoek, Erasmushiem en wijkzorgcentrum de Hofwijck in Leeuwarden hanteren we een vuurwerkvrije zone van 50 meter. Het instellen van de vuurwerkvrije zones tijdens de komende jaarwisseling wordt geëvalueerd. De uitkomsten nemen we mee in de aanpak van de jaarwisseling 2016/2017.  

Recent is in jurisprudentie van de Rechtbank Midden Nederland bevestigd dat het college van b. en w. bevoegd is om een vuurwerkvrije zone in te stellen. Op grond van artikel 2:73 APV Leeuwarden kan het college daarom preventief een beperkt gebied aanwijzen waar het verboden is om vuurwerk af te steken. Dit in het belang ter voorkoming van gevaar, schade of overlast.

Categorie:
Provincie: