vrijdag, 1. januari 2016 - 9:32 Update: 01-01-2016 17:46

Ontvoering Breda loopt goed af na ontsnapping uit loods in Ulicoten

Ontvoerde mannen Breda weer vrij
Foto: Politie
Breda

De twee mannen die op dinsdag 29 december werden ontvoerd uit een garagebedrijf in Breda, zijn weer vrij. Dit maakte de politie vrijdag bekend.

Het duo werd in het buitengebied van Ulicoten ongedeerd aangetroffen. Tegenover de politie hebben zij verklaard dat zij daar in een loods werden vastgehouden. Tijdens het begin van nieuwjaarsnacht wisten de mannen in een onbewaakt moment te ontkomen en bij buren alarm te slaan. Na een eerste verhoor zijn de beide slachtoffers weer met hun familie herenigd. De politie doet onderzoek in de loods waar het tweetal werd vastgehouden. 

Ontvoering

Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42) werden dinsdagmorgen ontvoerd uit een garageberijf aan de Aardenhoek in Breda door daders die zich voordeden als arrestatieteam van de politie. Hierbij werd gebruik gemaakt van een blauwe VW transporter. In overleg met justitie werd de ontvoering op 30 december bekend gemaakt bij het publiek. Een dag later werden er bewakingsbeelden vrijgegeven en loofde de hoofdofficier van justitie een beloning uit van 10.000 euro die zou leiden naar de twee mannen.

Het is vooralsnog onduidelijk waarom de ontvoerders het op het tweetal had gemunt. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eerder werden er al invallen gedaan in een woning in Chaam en in Breda. Hier werden de slachtoffers niet aangetroffen. 

Categorie:
Provincie: