zaterdag, 2. januari 2016 - 10:45 Update: 02-01-2016 19:30

Verdachten van terreur tijdens vuurwerkshow weer op vrije voeten

Twee verdachten aangehouden vanwege dreiging vuurwerkshow Rotterdam
Foto: Archief EHF
Maastricht

Op oudejaarsavond rond 19:30 kwam bij de politie Eenheid Limburg informatie binnen over een mogelijke dreiging bij een vuurwerkshow in Rotterdam. Dit signaal werd zeer serieus genomen mede vanwege het feit dat de vele toeschouwers bij die show gevaar zouden kunnen lopen.

Na een eerste toetsing is de informatie gedeeld met de politie en veiligheidsdiensten en is het onderzoek gestart in nauwe afstemming met de autoriteiten in Rotterdam. Het onderzoek heeft ertoe geleid dat er later die avond, maar nog voor de jaarwisseling twee verdachten konden worden aangehouden door de politie in Limburg. De gecoördineerde acties van politie en het OM in Rotterdam en Limburg  leidden ertoe dat de vuurwerkshow  zonder risico's op grond van deze dreiging kon doorgaan. 

Verdachten weer op vrije voeten

Het uitvoerige onderzoek dat vanaf oudejaarsavond heeft plaatsgevonden is op dit moment afgerond. Het onderzoek heeft geen bevestiging opgeleverd van de eerste melding. Er is op geen enkele wijze vastgesteld dat beide aangehouden verdachten van plan waren een aanslag te plegen. De aangehouden personen zijn inmiddels in vrijheid gesteld en worden niet vervolgd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: