zaterdag, 2. januari 2016 - 18:05 Update: 02-01-2016 22:33

'Terreurverdachten' vuurwerkshow Rotterdam weer vrijgelaten

Beide Limburgse 'terreurverdachten' vuurwerkshow Rotterdam vrijgelaten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Maastricht/Rotterdam

De twee personen, die na een melding op oudejaarsavond in Maastricht zijn aangehouden op verdenking van het plegen van een aanslag bij de nationale vuurwerkshow rond de Erasmusbrug in Rotterdam, zijn zaterdag vrijgelaten. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) zaterdagavond.

Informatie

Op oudejaarsavond rond 19.30u kwam bij de politie Eenheid Limburg informatie binnen over een mogelijke dreiging bij een vuurwerkshow in Rotterdam. Dit signaal werd zeer serieus genomen mede vanwege het feit dat de vele toeschouwers bij die show gevaar zouden kunnen lopen.

Twee verdachten aangehouden

Na een eerste toetsing is de informatie gedeeld met de politie en veiligheidsdiensten en is het onderzoek gestart in nauwe afstemming met de autoriteiten in Rotterdam. Het onderzoek heeft ertoe geleid dat er later die avond, maar nog voor de jaarwisseling twee verdachten konden worden aangehouden door de politie in Limburg. 

De gecoördineerde acties van politie en het OM in Rotterdam en Limburg  leidden ertoe dat de vuurwerkshow  zonder risico's op grond van deze dreiging kon doorgaan. 

Uitvoerig onderzoek

Het uitvoerige onderzoek dat vanaf oudejaarsavond heeft plaatsgevonden is op dit moment afgerond. Het onderzoek heeft geen bevestiging opgeleverd van de eerste melding. Er is op geen enkele wijze vastgesteld dat beide aangehouden verdachten van plan waren een aanslag te plegen en zullen dan ook niet worden vervolgd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: