zondag, 10. januari 2016 - 11:41 Update: 10-01-2016 11:46

Protest voor poort Utopia vanwege mishandeling puppy Arthur

Protest voor poort Utopia vanwege mishandeling puppy Arthur
Foto: SBS6
Laren

Een DIER Een VRIEND zal zondag 10 januari protesteren voor de poort van Utopia vanwege de mishandeling van puppy Arthur die in Utopia verblijft. Het hondje werd volgens de dieren organisatie door inwoner Ivan zo hard geschopt dat hij door de lucht vloog en op zijn rug terecht kwam. De organisatie eist dat het hondje uit Utopia gehaald wordt en door een liefdevol gastgezin wordt opgevangen. Daarnaast eist Een DIER Een VRIEND het vertrek van Ivan uit Utopia.

“Dat er dieren Utopia worden binnengelaten is prima, zolang zij liefdevol worden behandeld en er een mooie plek hebben” aldus Geoffrey Deckers, voorzitter van Een DIER Een VRIEND. “Dat de programmaleiding dierenmishandeling toestaat, heeft misschien te maken met de kijkcijfers. De beelden die wij hiervan zagen, zijn werkelijk weerzinwekkend. Wij willen dat er ingegrepen wordt en overwegen aangifte te doen tegen alle betrokkenen.” Een DIER Een VRIEND is een actieve organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren. 

Ivan heeft zaterdagavond zijn excuus gemaakt voor zijn handeling. Pup Arthur zou bijtend op hem zijn gesprongen. ''In een reactie gooide ik mijn been tegen hem aan en viel hij op zijn rug. Uiteindelijk kwam het goed en heeft hij buiten een plasje gedaan. Er is buiten een hele heisa over. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen buiten.” Dit zegt Ivan op Utopiagekte.nl. De bewoners van Utopia zeggen achter hun huisgenoot te staan.

Bron SBS6

Categorie:
Provincie: