maandag, 11. januari 2016 - 17:55 Update: 11-01-2016 19:53

Verdachte bedreiging met vuurwapen fietst weg na waarschuwingsschoten

Verdachte (49) bedreiging met vuurwapen fietst weg na waarschuwingsschoten
Foto: Archief EHF
Tilburg

Maandagmiddag heeft de politie in Tilburg tevergeefs enkele waarschuwingsschoten gelost om een 49-jarige Tilburger, die ervan verdacht wordt iemand te hebben bedreigd met een vuurwapen, tot stoppen te dwingen. De verdachte stopte echter niet en fietste gewoon weg.

Bedreiging met vuurwapen

Op maandag 11 januari 2016 om 13.20 uur kwam er bij het operationeel centrum een melding binnen van een bedreiging. Een man was in het centrum van Tilburg bedreigd door een bekende van hem. De dader had een vuurwapen laten zien. De man was daar zo van geschrokken dat hij direct de politie belde toen de dader weg was. Hij gaf het signalement door van de verdachte en dat hij op de fiets was weggereden

Waarschuwingsschoten

Op de Capucijnenstraat zagen politieagenten een man rijden op een fiets die aan het signalement voldeed. Ze riepen de man aan die er vervolgens op zijn fiets vandoor ging. Om de man tot stoppen te dwingen omdat hij een vuurwapen zou hebben loste een agent enkele waarschuwingsschoten in de lucht. De man stopte echter niet en fietste weg.

Klopjacht

Er werd direct een klopjacht gestart met verschillende op- en onopvallende politie-eenheden, hondengeleiders en een helikopter. De verdachte zou een bekende zijn van de politie. Er is korte tijd een woning omsingeld omdat er informatie was dat hij daar binnen zou zitten. Dat bleek niet zo te zijn. 

Korte tijd later kwam de verdachte uit een woning aan de Eisenhowerstraat lopen. Hij, 49 jaar uit Tilburg, is direct aangehouden. Er wordt nog gezocht naar het op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ook wordt er van de bedreiging een aangifte opgenomen. Wat de reden van de bedreiging was is niet bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: