zondag, 17. januari 2016 - 15:24 Update: 17-01-2016 20:04

Pegida demonstreert in Apeldoorn

'Demonstratie Pegida rustig verlopen'
Foto: Archief foto
Apeldoorn

In Apeldoorn vond zondag een Pegida demonstratie plaats. Tussen de 150 en 200 mensen vetrokken vanuit het Beekpark en liepen een vooraf met de gemeente afgesproken route.

 Ook was er een tegendemonstratie van AFA Friesland (Anti-Facistische Actie) op het Stationsplein. Beide demonstraties zijn zonder grote incidenten of ongeregeldheden verlopen.

In verband met het feit dat eerdere Pegida demonstraties wel onrustig verlopen waren, was de politie ruimschoots aanwezig om toe te zien op een ordentelijk verloop.

Rond 13.00 uur is een noodbevel van kracht geworden op en rond de route die de Pegida demonstranten liepen. Dit omdat tegendemonstranten gesignaleerd waren dicht bij deze route. Het noodbevel bood de politie ruimere mogelijkheden om mensen weg te sturen. Dit noodbevel is na afloop van de demonstraties beëindigd.

In totaal zijn vier mensen aangehouden. Twee vrouwen en een man uit Putten omdat zij zich niet wilden identificeren. Een 50-jarige man uit Deventer is aangehouden op verdenking van het mishandelen van een fotografe.

Categorie:
Provincie: