vrijdag, 29. januari 2016 - 22:58 Update: 29-01-2016 23:51

Burgemeester van Enschede annuleert bijeenkomst over azc na bedreigingen

Bijeenkomst over azc Enschede afgelast na bedreigingen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Enschede

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede heeft besloten om de openbare bijeenkomst bij Stadsdeelcommissie Oost van a.s. dinsdag 2 februari te annuleren.

Deze was georganiseerd in plaats van de stadsdeelcommissie Oost die is verschoven naar 9 februari. Tijdens de bijeenkomst zouden omwonenden en betrokkenen onder andere geïnformeerd worden over de concept bestuursovereenkomst met betrekking tot de opvang van vluchtelingen in het AZC tussen de gemeente Enschede en het COA.

Burgemeester Onno van Veldhuizen: "We willen in gesprek met omwonenden hoe de bestuursovereenkomst er uitziet die er over gaat hoe wij het AZC realiseren en organiseren. Helaas moet ik constateren dat wij op dit moment de openbare orde en veiligheid rond de bijeenkomst onvoldoende kunnen garanderen. Dit laat mij geen andere keuze om deze te annuleren."

Dilemma

"We zien dat de democratie steeds vaker het slachtoffer dreigt te worden van intimidatie, dreiging en geweld. Dat is onacceptabel. Dit legt bovendien een grote druk op organisaties als de politie en de gemeentelijke organisatie. Maar belangrijker nog: op de mensen waarmee we het gesprek willen voeren. Ik ga de komende tijd in overleg met alle betrokkenen over hoe we in de toekomst in Enschede het democratisch gesprek over moeilijke onderwerpen mogelijk kunnen maken en vasthouden. Dat is het begin van onze rechtsstaat."

Categorie:
Provincie: