maandag, 8. februari 2016 - 16:47 Update: 08-02-2016 21:40

Tieners door OM vervolgd om valse neutbonnen

OM gaat jongeren vervolgen om valse neutbonnen
Foto: Archief FBF.nl
Roosendaal

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de tieners vervolgen die in het bezit waren van valse consumptiebonnen, de zogenaamde neutbonnen, die tijdens de carnaval worden gebruikt. Dit meldt het OM maandag.

Vijf verdachten

Net voor het carnaval op zaterdag losbarstte werd geconstateerd dat er in Roosendaal valse consumptiebonnen (‘neutbonnen’)  in omloop waren. De politie kon er bijna acht duizend van in beslag nemen. In dit onderzoek zijn vijf verdachten aangehouden.

Na onderzoek constateerde de politie dat een 17-jarige Roosendaler de bonnen heeft laten drukken. Hij zou daarbij geholpen zijn door een 18-jarige jongen uit Kruisland, deze jongeman moet zich verantwoorden op een OM-hoorzitting in april. Het onderzoek naar het handelen van de 17-jarige hoofdverdachte loopt nog. De officier neemt de verdenking tegen deze jongeman zeer serieus.

Werkstraf voor heling

Naast deze twee verdachten zijn drie andere jongens aangehouden, die de nagemaakte bonnen in hun bezit hadden. Een van deze, een 18-jarige jongen zou bonnen hebben gekocht, terwijl hij kon vermoeden dat deze vals waren. Immers hij betaalde veel minder dan de  waarde van de bonnen: hij kreeg daarvoor een werkstraf van 30 uur voor heling. 

Een andere minderjarige is naar Halt gestuurd. Eén minderjarige wordt niet vervolgd. Het is niet vast komen te staan dat hij wist dat hij met valse bonnen aan het betalen was. Er zijn meerdere verdachten in het onderzoek naar boven gekomen, zij worden deze week ontboden bij de politie.

De politie waarschuwde  op vrijdag 5 februari carnavalvierders voor de valse bonnen. Aangezien het carnaval nog voortduurt: koop de bonnen bij een officieel verkooppunt. Bezit van en betalen met de valse bonnen is strafbaar.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):