dinsdag, 9. februari 2016 - 13:57

Nog vijf foto's van relschoppers Geldermalsen

foto van ME | fbf
Foto: fbf
Geldermalsen

Eén van de 6 verdachten van de foto’s, die vorige week onbewerkt werden getoond naar aanleiding van de rellen in Geldermalsen, heeft zich van de week bij de politie gemeld. Het totaal van het aantal zelfmelders is inmiddels opgelopen tot 19. De verdachten die zich herkennen op de foto’s die nu nog op politie.nl staan worden verzocht zich te melden bij de politie.

De avond van de raadsvergadering braken er ernstige rellen uit waarbij twee agenten en enkele demonstranten gewond raakten. Op de avond zelf werden al 14 personen aangehouden. 
De afgelopen weken werden eerst 10 foto’s en later nog eens 14 foto’s getoond van verdachten die betrokken waren bij de rellen. De foto’s waren in eerste instantie onherkenbaar gemaakt. Op deze wijze was het voor deze personen mogelijk dat zij zichzelf zouden herkennen en vervolgens zich bij de politie konden melden.

Zelfmelders en tips

Op dit moment hebben er zich van de eerste 10 foto’s van verdachten er 9 gemeld. Van de tweede serie foto’s van 14 verdachten hebben zich er inmiddels 10 gemeld. Dus er blijven er vijf over die onbewerkt naar buiten zijn gebracht. 
Tevens zijn er nog enkele tips binnengekomen over personen die door anderen zijn herkend. Deze tips worden nog nader onderzocht.

Dagvaarding

De verdachten die de afgelopen week en deze week zijn aangehouden zijn door het onderzoeksteam verhoord. Zij krijgen een dagvaarding.

Opsporing Verzocht

Op dinsdag 2 februari werden alle foto’s van verdachten die zich nog niet hebben gemeld herkenbaar getoond bij het programma Opsporing Verzocht. Dus herkent u zichzelf aan de hand van de beelden op politie.nl? Meldt u zich dan voor het maken van een afspraak. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u zich melden op een politiebureau of gebruik maken van het tipformulier.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: