maandag, 29. februari 2016 - 13:44 Update: 29-02-2016 13:53

Man ontvangt 1 miljoen euro maar levert 50 vrachtwagens niet

Man ontvangt 1 miljoen euro maar levert 50 vrachtwagens niet
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Maandag heeft de politie rond 5.30 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden in zijn woning. De woning van de man, die er van verdacht wordt kopers die bij hem vrachtwagens hebben gekocht te hebben opgelicht, is doorzocht in verband met het oplichtingsonderzoek. Dit meldt de politie maandag.

Vrachtwagens

De man wordt ervan verdacht dat hij in 2015 twee mannen uit Saoedi Arabië en twee mannen uit Jordanië heeft opgelicht. De vier slachtoffers kochten afzonderlijk van elkaar tweedehands vrachtwagens van de verdachte, die deze via internationale advertenties te koop had aangeboden. 

De slachtoffers bezochten daarvoor Nederland en kregen ook daadwerkelijk vrachtwagens te zien. Nadat zij het geld eenmaal hadden overgemaakt werden de vrachtwagens echter nooit geleverd. In totaal ging het om zo’n vijftig vrachtwagens die nooit geleverd zijn en wel afgerekend. Het totale bedrag waarvoor de slachtoffers werden opgelicht is meer dan één miljoen euro.

Aanhouding

Door de politie werd in oktober 2015 een onderzoek opgestart. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding en doorzoeking van maandagmorgen. Bij de doorzoeking van de woning werden diverse gegevensdragers en administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook werd een vuurwapen met bijbehorende munitie gevonden. Ook dit is door de politie in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: