vrijdag, 4. maart 2016 - 12:51 Update: 04-03-2016 12:57

OM: Hultenaar vervolgd voor wegmaken lijk Markkanaal Den Hout

OM: Hultenaar vervolgd voor wegmaken lijk Markkanaal Den Hout
Foto: Archief EHF
Den Bosch/Hulten

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat een 65-jarige man uit Hulten vervolgen voor het laten verdwijnen van een stoffelijk overschot en het in bezit hebben van een vuurwapen. 'Uit onderzoek is niet vast te komen te staan dat de 65-jarige Hultenaar betrokken was bij de dood van het slachtoffer', meldt het OM vrijdag.

Schotwond 

Op donderdagavond 4 juni 2015 werd in het Markkanaal ter hoogte van Den Hout een stoffelijk overschot aangetroffen. Door DNA-onderzoek werd de identiteit vastgesteld: een 51-jarige man uit Valkenswaard. Er werd sectie verricht op het lichaam en dat onderzoek wees uit dat de man door een 
schotwond om het leven kwam. 

Onderzoek 

In het kader van het rechercheonderzoek werd er op 20 en 21 juni 2015 het bedrijfspand van de verdachte in Hulten doorzocht op sporen die te maken zouden hebben met het misdrijf. Enkele dagen daarna werd op 2 juli, een gehuurde loods in Den Hout, een woning elders in Noord-Brabant en een 
woning in België doorzocht. 

Langdurig technisch en tactisch onderzoek heeft uitgewezen dat het misdrijf, wegmaken van het lichaam, vermoedelijk in of nabij de Hultense loods is gebeurd. Ook is vast komen te staan dat de man is overleden aan een schotwond. 

Wat zich precies bij de loods heeft afgespeeld is niet duidelijk. Het OM sluit zelfmoord niet uit. De 65-jarige verdachte, eigenaar van de loods in Hulten waar het slachtoffer is gestorven, wordt daarom niet verdacht van moord of doodslag. 

Hij wordt verdacht van het in delen dumpen van het lichaam in het kanaal. De nabestaanden van de 51-jarige man uit Valkenswaard zijn door de officier van justitie op de hoogte gesteld van de onderzoekresultaten. 

Voor de rechter 

De officier van justitie vervolgt de 65-jarige Hultenaar voor het wegmaken van het lijk. Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet bekend. Momenteel zit de man vast in een Amsterdams onderzoek naar grootschalige wapenhandel.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):