dinsdag, 8. maart 2016 - 15:01 Update: 08-03-2016 15:07

Online winkel in de lift, retailers op de fles

Online winkel in de lift, retailers op de fles
Tiel

In een tijd dat steeds meer retailers failliet gaan, wordt nog wel eens schuin gekeken naar mensen die de voorkeur geven aan online aankopen doen. Als retailer kun je deze situatie ook een stap voor zijn door zelf een online winkel te beginnen. Het aantal online aankopen zitten nog steeds in de lift.

Openingstijden verruimen

Mensen hebben het altijd druk, een middagje winkelen zit er vaak niet meer in. Boeken, kleding, woonaccessoires, steeds meer goederen koopt men online. Wat in het begin nog ondenkbaar was, online wekelijkse boodschappen bestellen, is tegenwoordig heel gewoon. Waar retailers massaal op de fles gaan lijkt het voor de betere online winkels niet op te kunnen. Hoewel de winkeltijden steeds ruimer en ruimer worden, kunnen ze nooit tippen aan de openingstijden van een online winkel. Deze is namelijk altijd open, of het nu dag of nacht is. 

Fysieke winkel versus online winkel

Mensen die in deze onzekere tijden een gewone winkel openen, worden voor gek uitgemaakt. Maar de mening dat retailers geen toekomst hebben is ongegrond. Een grote groep mensen prefereert fysiek winkelen boven online hun aankopen doen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het bekijken, voelen en passen van de producten. Bovendien hoeft een retailer niet alleen te kiezen voor een fysieke winkel. Hij kan er ook voor kiezen om zijn handel online aan te bieden. Het blijkt onbegonnen werk je geld te verdienen met alleen maar een fysieke winkel. 

Showroom én online

Een voorbeeld van een winkel die zowel een showroom heeft als een online winkel is megadumptiel.nl. Je kunt er als klant voor kiezen om de producten in de showroom te bekijken maar voor wie liever op zijn gemak foto’s bekijkt via zijn tablet op de bank, kan ook eenvoudig sanitair aanschaffen. Deze vorm van verkopen kan voor allerlei producten. Zo is het bijvoorbeeld ook denkbaar dat men in de winkel wordt geadviseerd terwijl ze het vervolgens online bestellen.  

Categorie:
Provincie:
Tag(s):