zondag, 13. maart 2016 - 17:36 Update: 13-03-2016 20:53

Gijzeling in woning Nijnsel blijkt geen gijzeling

Gijzeling in woning Nijnsel berust op misverstand
Foto: Archief FBF
Nijnsel

De gijzeling in een woning in Nijnsel waarbij de politie zondagmorgen vier mannen aanhield berust op een misverstand. Uit nader onderzoek blijkt dat zich in de woning geen strafbare feiten hebben voor gedaan.

De politie kreeg in eerste instantie rond 7.30 uur een melding dat er in een woning aan het Wijngaardplein in Eindhoven een vrouw tegen haar wil werd vast gehouden. Daarop werd door de politie direct gereageerd en werd de woning binnen gestapt. Deze bleek echter leeg te zijn.

Nijnsel

Daarop kwam een nieuwe melding binnen waaruit bleek dat de vrouw in een woning in Nijnsel zou worden vast gehouden. Nadat de politie daar was binnen gestapt werden vier mannen aangetroffen, samen met de bewuste dame en een andere vrouw. De mannen werden aangehouden en de dames werden meegenomen voor verder onderzoek.

Misverstand

Uit dat verdere onderzoek bleek dat zich in de woning vermoedelijk geen strafbare feiten hebben afgespeeld. Dat de betreffende dame dacht dat ze werd vastgehouden in de woning is waarschijnlijk toe te schrijven aan een taalbarrière, aangezien de vier mannen Pools spraken en de vrouw Italiaans. Gelet op de privacy van alle betrokkenen doet de politie geen verdere mededelingen over hun identiteit of de reden van hun aanwezigheid in de woning.

Heenzenden

De vier mannen zijn in de loop van zondagmiddag heen gezonden. Zij gelden niet langer als verdachten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: