donderdag, 17. maart 2016 - 12:22 Update: 18-03-2016 9:24

Trucker grijpt naar pistool bij verkeersruzie

Trucker (57) trekt pistool bij verkeersruzie
Foto: Archief EHF
Arnhem/Babberich

Een 57-jarige trucker uit Winschoten is donderdagochtend op de A12 bij Babberich door de politie met getrokken pistool aangehouden. 'De man zou kort daarvoor in Arnhem een automobilist hebben bedreigd met een pistool', meldt de politie donderdag.

Omstreeks 08.40 uur kreeg een 48-jarige automobilist uit Huissen het aan de stok met de vrachtwagenchauffeur door een verkeerssituatie. Daarbij zouden beide wagens elkaar geraakt hebben. 

Op een gegeven moment zou de trucker bij een woordenwisseling een pistool hebben getrokken en de Huissenaar daarmee bedreigd hebben. Daarop trok de Huissenaar zich terug en ging de chauffeur er vandoor. 

Achtervolging

Inmiddels gewaarschuwde agenten wisten op aanwijzingen van de Huissenaar de chauffeur te traceren en zetten hem op de A12 nabij de grensovergang aan de kant. In de wagen van de Winschoter werd een zogenaamd gasalarmpistool aangetroffen. Het bezit ervan is onder deze omstandigheden verboden. De trucker is ingesloten voor onderzoek en verhoor. Het wapen is in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: