dinsdag, 22. maart 2016 - 22:23 Update: 22-03-2016 22:33

OM eist tot 3 jaar celstraf voor fraude met creditcards

OM eist tot 3 jaar celstraf voor fraude met creditcards
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Dinsdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) tegen vier personen uit Amsterdam celstraffen tot drie jaar geëist voor fraude met creditcards.

'De twee vrouwen en twee mannen in de leeftijd van 31 tot 38 jaar zouden creditcardmaatschappijen voor ruim 15 duizend euro hebben benadeeld', aldus het OM dinsdag.

De 30-jarige verdachte ziet het OM als degene met een aansturende rol in deze zaak. Tegen hem heeft de officier van justitie de hoogste straf geëist: 36 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man had net een gevangenisstraf uitgezeten en is doorgegaan met zijn criminele activiteiten.

Elektronicawinkels

De twee vrouwen van 32 en 38 jaar hebben vooral gepoogd elektronica- en meubelwinkels te benadelen.  In twee gevallen is dat gelukt, waarbij zij voor ruim zeven duizend euro aan goederen hebben buitgemaakt. De vrouwen zijn door de beveiligingscamera’s van de winkels opgenomen. Bij de overige zeven pogingen hebben zij voor bijna 35 duizend euro aan goederen willen kopen.

Postdepot

De 31-jarige verdachte wordt ook verweten poststukken bij een postdepot te hebben gestolen. Hij is op heterdaad betrapt door een security specialist van Post NL die het postdepot observeerde. Bij Post NL waren namelijk meldingen binnengekomen nadat klanten hun betaalpassen niet hadden ontvangen.

Meld Misdaad Anoniem

De zaak is aan het licht gekomen na twee meldingen bij Meld Misdaad Anoniem (MMA) in juni 2014. De informatie is door de politie geverifieerd en heeft geleid tot technische acties op de telefoons van verdachten, observaties, het opvragen van beelden van diverse winkels en de aangifte van een creditcardmaatschappij. Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot de aanhouding van de verdachten.

Categorie:
Provincie: