vrijdag, 1. april 2016 - 17:39 Update: 01-04-2016 17:43

Politie pakt ‘nepagent’ met oude regenjas op

Politie pakt ‘nepagent’ met oude regenjas op
Foto: Archief FBF.nl
Wierden

De politie heeft donderdagmiddag een 35-jarige man uit Almelo aangehouden nadat deze zich had voorgedaan als politieagent en had geprobeerd bij een bergingsbedrijf in Wierden om toegang te krijgen bij een in beslag genomen auto. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Regenjas 'Politie'

Donderdagmiddag meldden zich een man bij een bergingsbedrijf in Wierden. Hij droeg een regenjas met het opschrift 'Politie'. De man gaf zich uit voor een politiemedewerker en zei dat hij een technisch onderzoek wilde uitvoeren. 

De eigenaar van het bergingsbedrijf vertrouwde de man echter niet en alarmeerde de politie. Ondertussen stapte de ‘nepagent’ bij een andere man in de auto en reed weg.

Aanhouding

Politieagenten zagen net voor de bebouwde kom van Enter de betreffende auto rijden. De auto werd daarop gecontroleerd. De bijrijder, een 35-jarige man uit Almelo, kon geen geldig identiteitsbewijs tonen. 

Hij wordt verdacht van het zich valselijk uitgeven als politiemedewerker en werd hiervoor aangehouden. De bestuurder, een 47-jarige man uit Almelo, werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van medeplichtigheid.

In de auto werd een oud-model regenjas van de politie aangetroffen. Deze jas zat onder de stoel van de bestuurder.  Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de politiejas en de bedoeling van de mannen op het terrein van de autoberger. De beide mannen zijn opgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: