woensdag, 20. april 2016 - 9:37 Update: 20-04-2016 11:09

VVD-coryfee Wiegel roept op om te snijden in wachtgeldregeling

Wiegel: politiek moet mes zetten in eigen wachtgeldregeling
Foto: fbf
Amsterdam

Als politici opstappen zonder politieke reden, dan zouden ze niet in aanmerking moeten komen voor een wachtgeldregeling.

Dat zegt VVD-coryfee Hans Wiegel woensdag in de Telegraaf. Wiegel reageert hiermee op de zaak rond het opgestapte D66-Kamerlid Wasssila Hachchi. In januari verliet Hachchi plotseling de Tweede kamer en zei dat ze voor het campagneteam van Hillary Clinton ging werken. Voor haar partij kwam haar vertrek als een grote verrassing. In drie maanden tijd heeft ze zo'n 18.000 euro bruto wachtgeld ontvangen. Inmiddels heeft ze de partij wel verlaten, maar dat verandert niets aan haar wachtgeldregeling.

Wiegel hekelt deze gang van zaken.Iin de krant zegt hij: 'Hiervoor is de wet niet bedoeld. We moeten stoppen met deze grappenmakerij.' Volgens hem wordt de uitkeringsregeling voor werkloze politici, die al veel ruimer is dan de ww-uitkering die de rest van het land ontvangt, zo misbruikt. De voormalig minister van Binnenlandse Zaken stelt dat het goed is, dat er een vangnet is voor politici die ineens op straat komen te staan als bijvoorbeeld het kabinet valt. Ook kunnen er wat hem betreft andere situaties ontstaan, waardoor een politicus recht kan hebben op wachtgeld. Om dat te beoordelen, moet er een speciale commissie in het leven worden geroepen die dat per geval goed kan bekijken, zo meent hij.

Categorie:
Provincie: