donderdag, 21. april 2016 - 14:23

6 maanden celstraf voor stelen sieraden uit Wassenaarse woning

6 maanden celstraf voor stelen sieraden uit Wassenaarse woning
Foto: Archief EHF
Wassenaar

De rechtbank Den Haag een 21-jarige man veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden voor het stelen van sieraden uit een woning in Wassenaar op 21 december 2015.

Verder moet hij ruim 44 duizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, wat overeenkomt met de geschatte waarde van de sieraden.

Sieraden

De man heeft ingebroken in de woning en meerdere sieraden gestolen. Het ging in elk geval om een aantal oorbellen en een aantal hangers voor een ketting en een aantal ringen en een paarse hanger met diamanten en een herenring met verzonken diamant.

Straf

De dader is al meerdere keren veroordeeld voor vermogensdelicten, waaronder een poging tot woninginbraak, hetgeen hem er kennelijk niet van heeft weerhouden opnieuw in te breken. Gelet op de ernst van deze inbraak en zijn eerdere veroordelingen is de rechtbank van oordeel dat alleen een gevangenisstraf in aanmerking komt. Het landelijke uitgangspunt voor rechters bij een woninginbraak met recidive is een gevangenisstraf voor de duur van vijf maanden. Straf verhogend, is de omvang van de schade, nu het gaat om enkele zeer kostbare sieraden. 

Categorie:
Provincie: