vrijdag, 22. april 2016 - 9:20 Update: 28-04-2016 14:49

Duizenden basisscholen doen mee aan Koningsspelen

1,2 miljoen kinderen doen mee aan Koningsspelen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Voor het derde jaar oprij nemen weer duizenden basisscholen mee aan de Koningsspelen

In totaal zullen 1,2 miljoen kinderen eerst gezamenlijk de dag beginnen met een gezond ontbijt op school.

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013. De spelen zijn bedoeld om kinderen te stimuleren om meer te gaan bewegen. 

Na het ontbijt hebben de scholen zelf een programma gemaakt van sport en spel.

Het koningspaar opent dit jaar de Koningsspelen in Amsterdam. Het ontbijt is verzorgd door supermarkt Jumbo en een aantal toeleveranciers. 

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

In 2016 waren de Koningsspelen op vrijdag 22 april. Maar liefst 1.2 miljoen kinderen afkomstig van bijna 6.000 scholen deden mee. Dit zijn scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

Categorie:
Provincie: