vrijdag, 22. april 2016 - 10:48

Vrouw (71) omgekomen door ongeval in Petten

Vrouw (71) omgekomen door ongeval in Petten
Foto: MV
Petten

Op donderdagmiddag raakte een 71-jarige vrouw uit Heiloo ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Spreeuwendijk in Petten. De vrouw overleed later op de middag aan haar verwondingen.

Omstreeks 12.40 uur kreeg de politie melding dat een vrouw met haar man van Schoorl in de richting van Petten fietste. Op de Spreeuwendijk (fietspad) werden zij ingehaald door een shovel, bestuurd door een 48-jarige man de gemeente Schagen. Om ruimte te geven gingen beide fietsers achter elkaar rijden. Het slachtoffer kwam echter met een wiel naast het fietspad in het zand terecht. Zij kwam daardoor ten val. Mogelijk is zij daarbij tegen de shovel aangevallen. Zij liep daarbij zodanig letsel op dat zij ter plaatse door omstanders moest worden gereanimeerd. De politie en een medisch team van een traumaheli namen de reanimatie over. De vrouw overleed aan het eind van de middag in het ziekenhuis.

De bestuurder van de shovel is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):