donderdag, 28. april 2016 - 22:40 Update: 28-04-2016 23:53

Late Koningsdagtoeristen krijgen op 30 april in Amsterdam bootfeestje

Late Koningsdagtoeristen krijgen bootfeestje op 30 april
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Sinds de invoering van Koningsdag gebeurt het ieder jaar weer. Toeristen die in het oranje gekeleed door de stad struinen en op zoek zijn naar een Koninginnedagfeestje.

Het gaat om toeristen die in het bezit zijn van de oude Lonely Planet. Om hun leed dit jaar iets te verzachten wordt er voor teleurgestelde toeristen een bootfeestje georganiseerd. Vorige week constateerde het online-reisbureau Expedia dat er een flinke toename was van het aantal toeristen dat op 30 april ons land zou bezoeken. Daarom besloot het Amsterdamse reclamebureau het bootfeest te organiseren, zo meldt de NOS donderdag. De organisatoren wachten de toeristen zaterdag op bij de aankomsthallen in Schiphol en op het Centraal Station in Amsterdam. Duidelijk in het oranje geklede toeristen krijgen een flyer en worden naar de boot op het Stationsplein gestuurd. De oranjeboot die met confetti, toeters en bellen is uitgerust zal  een stukje gaan varen en zo alsnog wat Koningsdaggevoel proberen op te roepen.

De toeristen die op de boot mee willen, moeten wel aan kunnen tonen dat ze naar Amsterdam zijn gegaan op basis van verouderde informatie.

Categorie:
Provincie: