dinsdag, 3. mei 2016 - 15:30 Update: 03-05-2016 15:38

Gewonde bij brand in asielzoekerscentrum in Limburg

Gewonde bij brand in asielzoekerscentrum in Limburg
Foto: Archief EHF
Echt

Een bewoner van het asielzoekerscentrum in het Limburgse Echt is gewond geraakt toen er brand was uitgebroken op een bewonerskamer op de eerste etage. Dit heeft de brandweer dinsdag bekendgemaakt.

De brandweer rukte dinsdagochtend even na 11.00 uur met 3 bluseenheden uit naar de brand op het asielzoekerscentrum in Echt aan de Pepinusbrug 2. 

Bij aankomst van de brandweer blijkt de brand te hebben gewoed in een bewonerskamer op de eerste etage van bouwdeel C van het complex. De bedrijfshulpverlening heeft in samenwerking met de politie, de bewoner uit de kamer gehaald en naar een veilige plek gebracht. 

Ziekenhuis

Zij hebben ook het brandje op de kamer, een matras die in brand is geraakt, geblust.
De man die veel rook heeft ingeademd, is ter observatie en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis St. Laurentius.

De brandweer die geen bluswerkzaamheden heeft verricht, heeft meegeholpen de bewoners van de gebouwen A en B te evacueren. Dit is een standaardprocedure bij brand op het terrein van het azc. De brandweer heeft ventilatoren ingezet om het gebouw vrij van rook te maken.

Oorzaak brand onbekend

De bewoners van het getroffen bouwwerk worden voor korte tijd bij medebewoners ondergebracht. Een schoonmaakdienst is druk doende om de gangen en enkele ruimtes schoon te maken, zodat de bewoners vóór het einde van de middag kunnen terugkeren naar hun eigen kamers.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):