dinsdag, 3. mei 2016 - 17:34

Samenscholingsverbod in Ede

Samenscholingsverbod in Ede
Foto: Archief EHF
Ede

Rond voormalig winkelcentrum De Lindenhorst in Ede geldt vanaf dinsdag 3 mei 2016 een samenscholingsverbod. In de wijk komt extra cameratoezicht. Ook geldt er een noodbevel, waarmee de burgemeester bevelen kan geven die hij nodig acht ter handhaving van de openbare orde. Burgemeester Cees van der Knaap heeft dit - mede op advies van politie en openbaar ministerie - besloten naar aanleiding van vernielingen, brandstichtingen en overlast die vanaf zondag 1 mei in het gebied rondom De Lindenhorst voorkomen.

Daarnaast is er de komende tijd intensieve inzet van politie en gemeentelijke toezichthouders. Dit alles om de rust in de wijk zo snel mogelijk terug te laten keren.

Samenscholingsverbod

Het samenscholingsverbod houdt in dat het niet is toegestaan in het aangewezen gebied met vier of meer personen bij elkaar te staan. De politie beoordeelt of daarbij overlast of verstoring van de openbare orde dreigt. Het samenscholingsverbod is gebaseerd op artikel 2.1. van de Algemene Plaatselijke Verordening en is een maatregel om de openbare orde in het aangewezen gebied te waarborgen.

Ogen en oren

Omwonenden wordt gevraagd zelf ook waakzaam te zijn. Mochten mensen iets verdachts zien of horen dan kan contact worden opgenomen met de politie op telefoonnummer 0900 - 88 44. Anonieme meldingen kunnen doorgegeven worden op Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Voor noodmeldingen geldt het alarmnummer 112. Ook via Twitter kan het nodige gemeld worden of gevolgd, bijvoorbeeld via het account van de politie in Ede: @POL_Ede.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: