zaterdag, 7. mei 2016 - 19:47 Update: 08-05-2016 10:16

Meer politie-inzet in Edese wijk Veldhuizen

Meer politie-inzet Ede na opnieuw onrustige nacht
Ede

De politie schroeft de inzet in de Edese wijk Veldhuizen verder op. De afgelopen dagen zijn er extra agenten ingezet en diverse maatregelen genomen om de overlast terug te dringen.

"Het aantal overlastmeldingen is sindsdien afgenomen maar er blijft een criminele groep actief die verantwoordelijk is voor de autobranden". De politie heeft daarom haar recherchecapaciteit uitgebreid.

‘We zien dat het de afgelopen dagen rustiger is geworden op straat,’ zegt Peter van den Berg, teamchef van de politie in Ede. ‘Als jongeren in groepjes op straat hangen kunnen we ze met een noodbevel naar huis sturen. Dat is al tientallen keren gebeurd, daardoor wordt het rustiger op straat.’ Naast het noodbevel legt de gemeente ook een dwangsom op van 2500 euro. Als jongeren zich niet aan de regels houden moeten ze dat bedrag dus betalen. ‘Dat schrikt af,’ concludeert Van den Berg.

Toch is er afgelopen nacht weer brand gesticht, ook al ziet de teamchef dat het rustiger is in de wijk. ‘We zien dat er een harde kern is van een klein aantal jongeren die echt crimineel gedrag laten zien. Ze zijn verantwoordelijk voor brandstichtingen, onze pijlen zijn nu vooral op hen gericht.’ Daarom wordt er per direct een speciaal team van twaalf rechercheurs gevormd. Dit team is er op gericht om zo snel mogelijk de daders te pakken die de rust in de wijk ondermijnen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: