zaterdag, 21. mei 2016 - 14:32

FNV: Werknemers Storteboom voelen zich geplukt - ultimatum verstreken

FNV: Werknemers Storteboom voelen zich geplukt - ultimatum verstreken
Foto: Archief FBF.nl
Sprundel

Vanmiddag om 12.00 uur verliep het ultimatum dat FNV Voedingsindustrie stelde aan Storteboom, een pluimveeverwerker met vestigingen in Sprundel en Zeewolde.

'De directie heeft niet serieus gereageerd. Storteboom kan zich dus opmaken voor acties, want die gaan er zeker komen volgende week', reageert John Klijn van FNV Voedingsindustrie.

'We voelen ons geplukt'

In maart kondigde Storteboom aan de vestiging in Sprundel te willen sluiten, alle 60 werknemers kunnen aan de slag in Zeewolde. De directie biedt echter een reiskostenvergoeding voor 5 jaar. ‘We voelen ons geplukt. Als we meeverhuizen naar Zeewolde maken velen van ons reiskosten die kunnen oplopen tot 1.100 euro netto per maand. Dus als de vergoeding stopt, komen sommige collega’s onder bijstandsniveau uit’, zegt Annika Vos lijncoördinator bij Storteboom en FNV-kaderlid.

Structurele reiskostenvergoeding

In het ultimatum eisen de medewerkers een structurele reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer. Vos: 'Het liefst blijven we werken voor Storteboom, maar het aanbod dat er nu ligt kunnen we niet serieus overwegen. Dan zouden velen van ons financieel in de problemen komen.' Bovendien vinden de medewerkers de geboden ontslagvergoeding te laag. Klijn: 'Voor veel medewerkers is werken in Zeewolde geen reële optie, waardoor zij straks op straat staan. Voor hen zal het vinden van nieuw werk niet eenvoudig zijn, dus zij hebben een fatsoenlijke vergoeding nodig  om die tijd te overbruggen.'

Storteboom, voluit 2 Sisters Storteboom, is een Engelse multinational en het op één na grootste pluimveeverwerkende bedrijf in Nederland.

Categorie:
Provincie: