dinsdag, 24. mei 2016 - 8:06

Staking bij pluimveeverwerker Storteboom in Sprundel

Staking bij pluimveeverwerker Storteboom in Sprundel
Foto: Archief FBF.nl
Sprundel

De medewerkers van pluimveeverwerker Storteboom in Sprundel staken vanaf vanmorgen 07.00 uur voor een fatsoenlijk sociaal plan. De staking is voor onbepaalde tijd. Eerder stuurde de FNV een ultimatum naar de directie van het bedrijf, maar die bleef bij het eindbod. Werknemers vinden dit eindbod onvoldoende.

Storteboom kondigde in maart aan de vestiging te gaan sluiten. Alle medewerkers konden aan de slag in de vestiging in Zeewolde, stelde de directie daarbij. John Klijn, bestuurder FNV: “Maar de directie weigert om de mensen een structurele reiskostenvergoeding te bieden. Ze willen tot maximaal vijf jaar gaan. Dat betekent dat je na vijf jaar onder bijstandsniveau uitkomt omdat je je reiskosten zelf moet ophoesten. En dan heb ik het nog niet eens over de extra reistijd. Die loopt op tot drie uur per dag.”

Klijn noemt het aanbod van de directie ‘niet serieus’. “Een baan in Zeewolde is op deze manier flauwekul.”

Werknemers van Storteboom willen een fatsoenlijk sociaal plan met een reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer, zonder een tijdslimiet. Daarnaast willen ze een betere ontslagvergoeding, 1 keer de kantonrechtersformule in plaats van de geboden 0,65.

Storteboom, voluit 2 Sisters Storteboom, is een Engelse multinational en het op één na grootste pluimveeverwerkende  bedrijf in Nederland.