maandag, 30. mei 2016 - 10:29 Update: 30-05-2016 10:37

Liquidatie Sven Prins in Opsporing Verzocht

Liquidatie Sven Prins in Opsporing Verzocht
Foto: Avro
Heerlen

Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedt op dinsdag 31 mei uitgebreid aandacht aan de schietpartij, waarbij de toen 30-jarige Sven Prins uit Brunssum om het leven kwam.

Schietpartij en achtervolging

Het schietincident gebeurde op vrijdag 25 september op de Heerenweg in Heerlen. Het slachtoffer zat samen met een kennis in zijn auto toen hij vanaf de Torenstraat enkele honderden meters werd achtervolgd door een Volkswagen Golf. Hierbij is in het wilde weg geschoten. De achtervolging eindigde bij de rotonde Akerstraat met de Heerenweg. Sven Prins wist nog uit de auto te ontkomen, maar werd later dood aangetroffen in de tuin van een nabijgelegen huis.

Opnamen

Twee weken geleden zijn door een cameraploeg van Opsporing Verzocht in Brunssum en Heerlen reconstructie-opnamen gemaakt. Ook is gefilmd op de parkeerplaats in het Belgische Houthalen, waar de vluchtauto van de verdachten diezelfde nacht nog uitgebrand is teruggevonden.

Informatie

Op 29 september 2015 deed de politie ook al een oproep in Opsporing Verzocht voor tips en meer informatie over het incident. Verschillende getuigen hebben zich toen gemeld.
Inmiddels is nieuwe informatie beschikbaar. Maar er zijn ook nog enkele onduidelijkheden in het onderzoek en daarom wordt opnieuw medewerking van eventuele getuigen gevraagd.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag te zien op NPO1 en begint om 20.30 uur. De herhaling vindt plaats op woensdag 1 juni ron 12.00 uur. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: