dinsdag, 31. mei 2016 - 17:25 Update: 31-05-2016 17:26

Celstraf voor mensenhandel en ontucht, ook klant veroordeeld

Celstraf voor mensenhandel en ontucht, ook klant veroordeeld
Foto: Archief EHF
Eindhoven

Dinsdag heeft de rechtbank Oost-Brabant een 21-jarige man uit Ravestein veroordeeld tot een gevangenisstraf van in totaal 10 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. 'De man maakte zich schuldig aan mensenhandel en pleegde daarnaast ontucht met een 14-jarig meisje', meldt de rechtbank dinsdag.

Klant ook veroordeeld

'Een 28-jarige man uit Oss krijgt een celstraf van 4 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk, voor ontucht met hetzelfde meisje. Een 55-jarige man uit Heesch krijg een taakstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van 60 dagen, waarvan 59 dagen voorwaardelijk, voor betaalde seks met een 17-jarig meisje', aldus de rechtbank.

De man uit Ravestein had eind 2014 meerdere keren seksueel contact met het 14-jarig meisje. De rechtbank veroordeelde de verdachte hiervoor tot een celstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Daarnaast heeft hij een 17-jarig meisje ertoe gebracht te in de prostitutie te werken. 

De man vervoerde haar in februari vorig jaar meerdere keren naar klanten, bleef in de auto wachten en bewaarde daar haar persoonlijke eigendommen tijdens haar werkzaamheden. Voor deze vorm van mensenhandel krijgt de man een celstraf van 4 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.

De verdachte uit Heesch was een prostitutieklant en betaalde voor seksueel contact met het 17-jarige meisje. De verdachte uit Oss pleegde in december 2014 ontucht met het 14-jarige meisje.

Categorie:
Provincie: