vrijdag, 3. juni 2016 - 9:19

Delfsail adopteert eerste pup van Zeehondencentrum

Delfsail adopteert eerste pup van Zeehondencentrum
Foto: Zeehondencrèche
Pieterburen

De premature pup die op moederdag werd opgevangen in Pieterburen heeft een bijzondere adoptant gekregen: de stichting Delfsail. De huiler heeft de naam Delfsailtje gekregen. Met de adoptie toont de stichting haar duurzame en regionale karakter. Bijzondere bijkomstigheid is dat het hele verzorgingsproces van deze pup in hoge resolutie is te volgen via een webcam, een primeur in Nederland.

De stichting heeft de pup de toepasselijke naam “DelfSailtje” gegeven met als roepnaam “Sailtje”. Deze adoptie heeft het niet alleen mogelijk gemaakt dat Sailtje weer volledig kan herstellen, maar ook dat iedereen met de pup kan mee leven. Via een webcam kan dagelijks meegekeken worden met de verzorging. Dit is een primeur in Nederland. Nooit eerder werd een zeehonden pup in opvang 24 uur per dag gevolgd tot aan het moment van vrijlating. Door de locatie van de camera heeft de huiler hier geen last van. Webcam en streaming zijn mogelijk gemaakt door Webcam.nl.

De te vroeg geboren pup verloor zijn moeder op moederdag in de buurt van Ameland. Staatsbosbeheer vond de huiler rond de Ballumerbocht en gaf het dier over aan de zorg van Zeehondencentrum Pieterburen. Het is de eerste huiler van 2016 die door het centrum werd opgevangen. Sailtje is een mannetje en hij maakt het goed. De kenmerkende witte haren heeft hij nog steeds maar deze vallen naar verwachting komende week uit, een proces dat goed te volgen is via de webcam.

DelfSail a Festival of Energy

DelfSail is dit jaar het grootste publieksevenement van Noord-Nederland. Van 29 juni t/m 3 juli kunnen bezoekers genieten van de grootste zeilschepen ter wereld en daarnaast van honderden historische vaartuigen. In de Eemshaven en in het centrum van Delfzijl worden  bezoekers vermaakt met vele optredens en activiteiten. DelfSail is een gratis toegankelijk publieksevenement. Een uniek evenement  voor jong en oud– de Sail met het warme hart- a festival of energy- georganiseerd door meer dan 500 vrijwilligers. 

Bekijk livestream Delfsailtje

Categorie:
Provincie: