zondag, 5. juni 2016 - 15:39

Zes aanhoudingen bij controle Mobiel Banditisme

Zes aanhoudingen bij controle Mobiel Banditisme
Foto: Archief EHF
Roermond

Bij de controle tegen Mobiel Banditisme gisteren in en rond Roermond zijn in totaal zes aanhoudingen verricht. In de binnenstad zijn twee personen aangehouden. Een 54-jarige Roemeense man is aangehouden voor winkeldiefstal. Een 25-jarige man uit Georgië is aangehouden met een geprepareerde tas. Bij de grens (N280/A73) zijn vier personen aangehouden.

Bij de grens (N280/A73) zijn in totaal 60 voertuigen gecontroleerd. Bij die controles zijn vier aanhoudingen verricht. Eén persoon is aangehouden voor het bezit van amfetaminen (5,7 gram), één persoon voor wapenbezit van diverse wapens (messen en slagwapens), één persoon voor een vals Bulgaars rijbewijs en één persoon verbleef illegaal in Nederland. Daarnaast is een fiscaal wanbetaler staande gehouden, wiens auto in beslag is genomen.

Twee Nederlandse vrouwen en twee Georgische mannen zijn staande gehouden, omdat hun gedrag opviel. Bij staande houding bleken zij antecedenten te hebben voor respectievelijk zakkenrollen en winkeldiefstal. Er was geen reden hen aan te houden. Ook is een gestolen auto aangetroffen, die geparkeerd stond in de binnenstad. Deze is afgesleept.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: