woensdag, 8. juni 2016 - 8:10 Update: 08-06-2016 22:04

Veolia doet toch aangifte ondanks bloemetje

Vloggers liften mee op trein. Viola woedend
Foto: Printscreen Youtube
Nijmegen

Twee Nijmeegse studenten hebben van vervoerder Veolia een aanklacht aan hun broek gekregen.

In hun vlog, met het oog op 'klachten van overvolle treinen', wist het tweetal van een stationsbruggetje op het dak van een trein te springen. Ze hadden overigens wel netjes betaald voor hun rit.

Minuten lang reisden de jongens mee op het dak van de trein. Dat gebeurde tussen het traject Nijmegen en Molenhoek. Om het treinsurfen tot een goed einde te laten verlopen, hadden ze van te voren de mogelijkheden wel goed bekeken. Aan het eind van hun videofilm waarschuwen ze andere het niet na te doen omdat het zeker niet zonder gevaar is.

Aangifte

Vervoerder Veolia heeft inmiddels aangifte bij de politie gedaan. "Dit is zo levensgevaarlijk en dat niet alleen voor de jongens, maar ook voor anderen die dit gaan nadoen''.  De politie laat weten onderzoek te doen. De YouTube-video is inmiddels al bijna 50.000 keer bekeken. 

Spijt

In de uitzending van Qmusic van Mattie & Wietze zegt de 18-jarige Youtuber, die amper heeft kunnen slapen van de impact van deze video, er veel spijt van te hebben. De vloggers zijn met een bloemetje naar Veolia gegaan om hun excuus te maken. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: