woensdag, 8. juni 2016 - 13:38 Update: 08-06-2016 13:51

Vader en dochter na 19 jaar herenigd dankzij agent Tarik

Vader en dochter na 19 jaar herenigd dankzij agent Tarik
Foto: Politie Sittard
Sittard

Een Marokkaans meisje dat moederziel alleen in België verbleef, is dankzij de bemoeienissen van politieagent Tarik en zijn Sittardse collega’s weer herenigd met haar vader. Dit meldt de politie woensdag.

19 jaar 

Vader en dochter hadden elkaar 19 jaar niet gezien. 'Het is de mooiste dag van mijn leven', zei de ontroerde vader zondagavond in Sittard tegen de politieagenten kort na de hereniging.

Het verhaal begint op vrijdagmiddag als agent Tarik dienst heeft aan het politiebureau in Sittard. Er kwam een groepje mensen uit België naar het bureau nabij het NS-station. Tijdens het gesprek bleek, dat ze voor het 19-jarige meisje dat al enkele weken bij hun woonde, een oplossing zochten. 

Het meisje landde drie weken geleden op vliegveld Charleroi in België. Via enkele tussenpersonen had de Belgische familie het verzoek gekregen om het meisje op te halen en zich erover te ontfermen. Na drie weken bleek dat dit niet voor langere tijd mogelijk was. Ze gingen met het meisje naar de Nederlandse politie omdat ze een Nederlands paspoort bij zich had.

Taalbarrière

Ze bleek uit Marokko te zijn vertrokken met het idee in Nederland haar leven op te bouwen. Ze had echter geen geld en geen adressen of contacten met eventuele Nederlandse familieleden. Bijkomend nadeel was dat het meisje alleen Marokkaans sprak. Tarik spreekt onder andere vloeiend Marokkaans en kon daardoor met het meisje praten. Dit maakte dat hij besloot om te onderzoeken of haar vader te traceren was.

Speurtocht

'Ik had drie opties', zegt Tarik. '1: Het meisje de straat op sturen, met alle risico’s en gevolgen van dien. 2: Het meisje naar een moskee brengen met de vraag de zorgen voor het kind op zich te nemen en geld in te zamelen om zo een ticket te kopen om haar terug naar Marokko te laten vliegen of 3: Proberen haar vader op te sporen'. 

Het werd optie 3. En met succes. Dankzij medewerking van de vreemdelingenpolitie, collega’s uit de politie-eenheid waar de vader woont en medewerking van de moeder in Marokko lukte het Tarik om de vader te traceren. De man was verrast en hartstikke blij toen hij het opmerkelijke nieuws te horen kreeg.

Weerzien

'Hij stond net op het punt om te gaan eten', vertelt Tarik, 'maar hij kreeg na ons telefoontje geen hap meer binnen. Hij is in de auto gestapt en naar Sittard gereden'. Daar kon hij in een emotionele ontmoeting dochterlief in zijn armen sluiten. De man bleek al 19 jaar op zoek te zijn naar zijn dochter maar een hereniging is dusver nooit gelukt. Dankzij Tarik zijn vader en dochter weer samen. 

'Ook hebben we contact opgenomen met de wijkagent en het buurtteam van de wijk waar vader woont. Zij zullen ervoor zorgen dat vader en dochter de komende tijd begeleiding krijgen', besluit Tarik vol trots over deze bijzondere hereniging.  Dankzij de betrokkenheid en de inzet van een groot aantal collega’s is het meisje nu veilig bij haar vader ondergebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: