woensdag, 15. juni 2016 - 11:39 Update: 15-06-2016 12:44

Raad Geldermalsen: komst azc nu niet verstandig

Raad Geldermalsen: komst azc nu niet verstandig
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Geldermalsen

In een verklaring die dinsdagavond door de overgrote meerderheid van de gemeenteraad van Geldermalsen is ondertekend staat dat er in Geldermalsen onvoldoede draagvlak is voor de grootschalige opvang van vluchtelingen. Alleen de lokale D66 is nog voor de opvang van asielzoekers, zo melden vershcillende media woensdag.

De Politieke partijen zeggen met veel mensen gesproken te hebben. Uit de gesprekken is gebleken dat er onder inwoners geen draagvlak is voor grootschalige opvang. De raad wil wel gemeenten in de buurt steunen bij de opvang van asielzoekers.

Nu niet verstandig

Toen er in december sprake was van een mogelijke opvang van 1500 asielzoekers braken er flinke rellen uit bij het gemeentehuis van Geldermalsen. De meeste partijen vinden het daarom  nu niet verstandig om een azc neer te zetten. Bij de rellen in december zijn tientallen mensen opgepakt en in totaal 32 mensen veroordeeld. Deze week werden er vijf relschoppers veroordeeld voor hun aandeel in de rellen. Vier mannen kregen een half jaar cel waarvan een deel voorwaardelijk, een vijfde kreeg een taakstraf van honderd uur. 

Categorie:
Provincie: